Spotter i tak og andre lystriks som får hjemmet til å skinne

29 september 2021
Johanne Larsen

Lys kan være et ekstremt viktig element når man skal oppgradere og oppdatere boligen. Det kan nemlig være akkurat det som gjør noe for hvordan boligen din blir oppfattet, og det kan være det som moderniserer en umoderne bolig. Her skal vi se litt nærmere på lystriksene som får hjemmet til å skinne. 

Moderniser boligen med spotter 

Spotter og downlights kan være akkurat det som skal til for å få en umoderne bolig til å fremstå langt mer moderne. Bor du kanskje i en historisk bolig, med mange klassiske detaljer og elementer? Da kan det være et smart triks å bruke downlights som lyskilde på for eksempel bad og kjøkken, for å gi boligen et mye mer moderne preg. For det oppstår et helt spesielt uttrykk i kontrasten mellom det moderne og det klassiske, og det er noe man lett kan underbygge med spots og downlights. Det er nemlig en enkel måte å kontrollere detaljer på, og i tillegg er det en effektiv måte å lyssette detaljer i hjemmet du kanskje setter ekstra pris på.

Det kan for eksempel være ting som et maleri eller fotografi som du er ekstra glad i, eller en pyntegjenstand. Med spots kan man enkelt sørge for disse objektene kommer til sin rett og blir omhyggelig lyssatt, så de blir lagt merke til. 

For man kan faktisk innrede med lys. Både ved å velge hvordan stemningen i et rom blir ved hjelp av lys, men også ved hjelp av lamper i seg selv. De kan nemlig være som lysskulpturer i boligen din. Når man bor i et land som Norge, der det kan være mørkt og trist store deler av året, blir det kanskje ekstra viktig med lys og kunstige lyskilder. Derfor er dette noe du bør fokusere litt ekstra på, når du skal få boligen din til å skinne. 

Flere nyheter