Pakk smart – unngå overvekt med hengevekt

29 november 2021
Johanne Larsen

editorial

De fleste av oss har stått på flyplassen for å sjekke inn. Boardingkortene er skrevet ut, og det er på tide å legge koffertene opp på bagasjebåndet. Men de veier mer enn det man hadde trodd, faktisk over grensen for det man har lov til å ta med seg. Så står man der med det kjedelige dilemmaet – skal man pakke om eller betale? Overvekt er dyrt, men hvordan unngår man det? 

Unngå dyre kilo 

image

Det er dyrt og kjedelig å stå og skulle betale for ekstra kilo på flyplassen. Det kan fort bli flere hundre kroner, og man vet at det er noe man må betale på hjemreisen også. Derfor er det en god ide å eliminere dette problemet allerede før man drar hjemmefra. I stedet for å pakke på måfå, kan det derfor være en god ide å sikre seg at man vet akkurat hva koffertene veier før man står ved skranken. Det kan man enkelt gjøre ved å investere i en smart hengevekt. Den er spesielt smart når det kommer til å veie kofferter, men den kan også veie andre ting. Med en hengevekt vet du akkurat hva kofferten veier, men hvis du har en tendens til å pakke for mye, kan det også være lurt å pakke litt smartere. 

Bli en mesterpakker 

Alle kan bli mesterpakkere med litt godvilje! Det trenger ikke å være så komplisert som du kanskje tror. Det er mange måter å pakke på, og mange har en tendens til å bare putte alt de vil ha med seg i kofferten uten å tenke taktisk. Det er lurt å være kritisk og sørge for at man pakker ting som passer sammen – dermed kan man kombinere flere antrekk med de samme plaggene, og dermed spare en hel del plass (og vekt) i kofferten. Da bruker man også alt man har med seg. 

Flere nyheter