Lys som gjør hjemmet koseligere

30 november 2021
Johanne Larsen

editorial

Er det på tide å leke litt med lys for å gjøre hjemmet koseligere? Her får du noen gode tips til hvordan du skal tenke når du skal lyssette hjemmet. Det er nemlig noe som kan gjøre en stor forskjell for både trivsel og for hvordan vi oppfatter hjemmet. Hvordan skal vi se litt nærmere på nå. 

Tenk på hjemmet som en film 

Vi bor i et land der kunstig lys er en nødvendighet store deler av dagen, store deler av året. Vi blir svært påvirket av lys, det vet alle som har opplevd å bli litt nedstemt når mørket og kulden setter inn for fullt. Det er med andre ord ikke bare dagslyset du skal ta høyde for i hjemmet, du skal også legge litt sjel i det som skjer når det blir mørkt.

Det første du skal gjøre er å tenke på hjemmet som en film! I en film og på et filmsett sørger man for å omhyggelig lyssette scenen for å skape stemning. Det er faktisk akkurat det du skal gjøre i hjemmet også. Er det noen mørke hjørner der det mangler lys? Da kan du med fordel bruke lyskjeder og smarte https://ledlyskilder.no/19107-led-paneler, for å skape koselige hjørner i hjemmet. Dermed får du like fint lys om dagen som om kvelden. 

image

Skap ultimate lysforhold 

Man kan nemlig innrede med lys. Det er viktig at man velger de riktige lyskildene når man skal skape ultimate lysforhold i hjemmet. Det er mange gode grunner til at led er blitt et populært alternativ til vanlige lyskilder, og det gjelder spesielt hvis man er miljøbevisst. Led-pærer varer lenger, og dermed slipper man å kjøpe nye pærer ofte. De bruker i tillegg mindre energi – og det er positivt både for strømregningen og for klimaet. Derfor er det ikke så rart at led er blitt en populær lyskilde. 

 

Flere nyheter