Lær å spille banjo

14 april 2020
Johanne Hansen
Lær å spille banjo

Har du alltid drømt å spille et instrument? Hvorfor ikke bruke starten på en nytt tiår, til å gjøre alvor av drømmene? Et spennende, anvendelig instrument, som virkelig har fått en oppblomstring igjennom de seneste årene, er banjoen. 

Banjoen er et godt sted å starte sin musikalsk reise, da den kan spille nesten alle musikksjangre. Den har en spesiell klang, og er et tilgjengelig instrument som klinger godt alene, eller sammen med andre instrumenter. banjoen er lett å ta med på tur, og det er et overskueligt instrument, å komme i gang med. Det er vel heller ikke en negativ ting, at banjoen i dag blir sett på som et trendy instrument, og ofte inngår som en naturlig del av konsertene til mange av de nye hippe artistene. 

Hvis du skal kjøpe banjo for første gang så er det en god ide, at du rådfører deg med spesialister på området. Hos danmusikk.no kan du finne en banjo som passer for deg, og samtidig få gode råd, og inspirasjon, til hvordan du kommer i gang med din nye banjo karriere. 

Det finnes flere slags banjoer, du skal derfor vite litt om hva slags musikk du er interessert i å spille, før du kjøper din egen banjo. Mange banjospillere velger å investere i flere forskjellige typer banjoer, da det er givende å kunne spille forskjellige slags musikk. Det er 4-strengs versjonen, hvor man spiller med plekter. Denne blir typisk brukt til jazz, eller irsk folkemusikk. Det er også 5 og 6-strengs banjoer, som man spiller med fingrene. Disse blir brukt til alt fra klassisk musikk, til bluegrass, amerikansk folkemusikk og country musikk.

Det er også mandolin varianten, og selvfølgelig ukulelen. Spesielt ukulele har fått en oppblomstring de seneste årene, og er et instrument som klinger spesielt godt, alene sammen med en fortryllende god stemme. Uansett hva du velger, så vil du få mange gode opplevelser sammen med din nye banjo. 

Flere nyheter