Hvorfor finner vi kjærligheten på nettet?

20 mai 2021
Johanne Larsen

Dating er et vidt begrep i våre dager, og de aller fleste nå til dags finner faktisk kjærligheten på nettet. Men hvorfor er det sånn, og hva kan man egentlig finne? Det skal vi se litt nærmere på her. 

Ikke tabu lenger

Det er nemlig ikke tabu lenger å finne kjærligheten, og det henger selvfølgelig sammen med at det blir mer og mer vanlig å treffes på akkurat denne måten. Det er nemlig sånn de aller fleste par møtes, og dermed så har det å møtes på nettet blitt mindre og mindre tabu. Nå er det ikke lenger noe man prøver å skjule og finner på en mer tiltalende historie – og det er et skritt i den helt riktige retningen. 

Vi møtes på nettet fordi det er enklere enn å møtes i virkeligheten, men også fordi man blir eksponert for langt flere mennesker når man dater online, enn hvis man bare skal date ut ifra mennesker man møter i virkeligheten. Det åpner dermed også for at man kanskje kan være litt mer kresen og velge noen som har helt samme preferanser som en selv, og som kanskje deler noen helt spesielle interesser. Det er nemlig ikke bare kjærlighet man kan finne online – det kan være mye mer . 

Ikke bare kjærlighet 

Det er faktisk ikke bare kjærlighet i tradisjonell forstand man kan finne på nettet. Sexdating og andre former for dating som kanskje inneholder litt mer eksperimentelle elementer, blir også mer og mer populært på nettet. Det er nemlig ingen tvil om at det blir litt lettere å teste grenser på nettet, og å finne relasjoner som ligger litt utenfor normen. Det er både spennende og gøy å prøve noe nytt, og hvis man er eventyrlysten så er nettet som en stor godtepose med ting som bare venter på å bli testet ut. 

 

Flere nyheter