Hårtap skal en være glad for å unngå

02 januar 2020
Mathias Bjelland
Hårtap skal en være glad for å unngå

Hva du skal gjøre med hårtap

Hårtap er et veldig vanlig fenomen i samfunnet vårt i dag. Det er noe som mest påvirker menn, og det skjer på forskjellige punkter i livet, avhengig av hvilken type hårtap de har og hva intensiteten kommer til å være. Hårtap er vanligvis ikke noe som noen ser frem til å ha. De fleste av oss håper det aldri vil skje med oss. På grunn av den genetiske komponenten i håravfall kan vi dessverre ikke kontrollere om vi skal få det eller ikke.

Og fordi vi ikke liker å gå gjennom håravfall, har mange bedrifter og forskere kommet med noen få løsninger for å imøtekomme hårtapsmarkedet. Den vanligste løsningen på hårtap er en slags hårbit. Hårstykker er ideelle for å håndtere skallethet av menn, som er den vanligste formen for håravfall. Dette er fordi mønsteret med håravfall er systematisk og kontinuerlig, noe som betyr at du kan bruke et dekke over hårtapet.

Hårtap behandling funker for folk flest

Hvis hårtapet er relativt mildt, kan du bare bruke en delvis hårbit som er stor nok til å dekke den delen av hodebunnen din som opplever hårtap. Men for flere forhåndsfall av hårtap der nesten hele hodet har mistet hårdekningen, ville det være best å bruke en full parykk. Da kan en skjule noe av sitt hårtap i det korte løp, før en altså vokser tilbake det håret en har tapt. 

En annen mer radikal løsning vil være å gjennomgå hårerstatningsterapi av noe slag. Dette er en populær løsning blant unge profesjonelle menn som opplever for tidlig hårtap. Hårerstatningsterapi er en veldig kostbar prosedyre, og det anbefales derfor bare til unge fagpersoner som har ekstra penger å ha råd til en slik behandling. Når det er sagt, er denne prosedyren mer effektiv, ettersom den er en permanent løsning. Da får du håret for alltid tilbake!

Flere nyheter