Hårtap og selvtillit

15 april 2020
Johanne Hansen
Hårtap og selvtillit

Du lurer kanskje på hvordan hårtap og selvtillit henger sammen, men hvis du spør mange menn om de er redd for å miste håret, så kan du nok regne med at svaret er ja. Det er nemlig sånn at dette henger uløselig sammen. Det er ingen hemmelighet at menn opplever det som et stort svikt i selvtilliten hvis de begynner og rettere sagt, når de begynner, å miste håret. Men hva er det som skjer og hva kan du gjøre med det? 

Det handler om ungdom

Det handler faktisk i stor grad om ungdom og vitalitet. det er nemlig sånn at det henger sammen med ungdom og vitalitet hvor mye hår du har. Tykt, flott hår er tett forbundet med ungdom og sex appeal, så det er ikke så rart egentlig at menn føler seg avmaskulinisert når de en gang begynner å miste håret. Det som ofte skjer er også at de føler at de mister håret altfor tidlig og dermed sitter igjen med føle seg mye eldre enn de egentlig er. Vi forbinder jo tynnhårede eller skallede menn med eldre mennesker, og det er ikke så morsomt for en som kanskje bare er midt i tjueårene eller akkurat rundet tredve. Derfor er det blitt et helt massivt stort marked som fokuserer på hårtap. Hårtap menn er nemlig en industri som er på kontakt jakt etter gode løsninger. Men hva kan du gjøre? 

Forebygg

Det kan være en god ide å bruke forebyggende produkter som stimulerer hårsekkene hvis du vil forminske eller unngå hårtap. Det finnes mer drastiske løsninger, men disse er ofte dyre og ender med et lite naturlig resultat. De fleste vil jo bare gjerne ha tilbake håret sitt og da hjelper det ikke så mye med hverken tupe eller hårtatovering. Å forebygge er derfor et godt tips hvis du gjerne vil få hårmanken tilbake eller beholde den. 

Flere nyheter