Besøk et knuseverk i Ørsta

21 januar 2021
admin

Stein finnes i mange avskygninger. På standen finner vi de steinene som har blitt slepet runde av havet som har dratt dem frem og tilbake med bølgene mot hverandre i årevis. På veien finner vi grus, asfalt eller andre produserte steintypen og ute i naturen finner vi steder der stein aldri har blitt rørt av hverken mennesker eller hav.

De stein-typene vi kjenner aller best er ofte levert av knuseverk rundt omkring i Norge. For eksempel ligger det et knuseverk i Ørsta der man kan kjøpe forskjellige kvaliteter av stein. For de aller fleste er det en ganske voldsom opplevelse å besøke et knuseverk og det er absolutt verdt turen hvis du aldri har gjort det før.

Det stedet vi vokste opp var det et knuseverk rett i nærheten og jeg husker det utrolige synet av stein overalt, alle de forskjellige typene og kvalitetene av stein. De haugene med stein som lå der var høyere enn husene vi bodde i og jeg husker at tanken om at det var hentet ut fra fjellet var helt utrolig.

Produsenter av alle mulige steinkvaliteter

Det er mange forskjellige kvaliteter av stein som brukes av både private, bedrifter og staten til en lang rekke forskjellige oppgaver. Vårt lokale knuseverk i Ørsta leverer pukk, singel, grus, betong og andre typiske kvaliteter som kan brukes til mange forskjellige ting.

Enten man skal legge grus på vei, bruke det til å jevne ut grunnen man skal bygge, brukte det som fyllmasse eller annet, er det mange forskjellige valg innenfor det. Det å få veiledning av de som jobber der kan være en innmari god idé, for de er så utrolig kunnskapsrike og elsker det de driver med.

Å ha respekt for fagpersoner er alltid bra og når det kommer til den slags oppgaver man løser med stein er veiledning alltid bra.

Flere nyheter